Nov vdor virusa na oddelek UKC Ljubljana

Foto: UKC LJ Covid-19: UKC Ljubljana, vhod
Najverjetneje jih je okužil asimptomatski bolnik ...
Oglej si celoten članek

Iz Ljubljanskega univerzitetnega kliničnega centra (UKC) so prek Twitterja sporočili, da so bile zaznane okužbe med zaposlenimi Ortopedske klinike.

Po njihovih domnevah je izvor okužb med zaposlenimi najverjetneje asimptomatski bolnik.

"Do zaključka epidemiološke analize in opravljenih brisov predvidoma za 10 dni ustavljamo elektivne ortopedske posege, naročeni bolniki bodo prejeli nov datum posega," dodajajo.

V Bolnišnici Topolšica pa so z novim koronavirusom okužene štiri medicinske sestre, ki so v karanteni, je za STA povedal direktor bolnišnice Jurij Šorli. Ena izmed teh sester se je okužila doma ter okužbo prenesla na ostale tri, s katerimi se je skupaj vozila v službo. V zadnjih treh dneh so testirali 40 zaposlenih, vendar novih okužb niso odkrili. Prav tako okužb ni pri bolnikih. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 08:18 10. Oktober 2020.

    Nekam veliko je asoptimatskih bolnikov. Torej to pomeni,da izbrana metoda testiranja ni pravilna!

  • 19:50 9. Oktober 2020.

    Glede na izkušnje iz ostalih oddelkov bi stavil na asimptomatskega zaposlenega in ne bolnika.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.