Nov zaplet v sagi o nakupu stanovanj na Brdu: zemljiškoknjižno dovolilo

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Stanovanjski sklad se igra skrivalnice in ne pove, ali bodo zemljiškoknjižno dovolilo deponirali pri notarju ali ga bodo obdržali sami, medtem pa kupcu teče voda v grlo: do začetka prevzemov še pet delovnih dni, kupnino bi moral plačati tri dni pred prevzemom, banka pa za kredit zahteva zemljiškoknjižno dovolilo.
Oglej si celoten članek

Banka zemljiškoknjižno dovolilo potrebuje za vpis hipoteke. Prodajalec ga kupcu izroči šele po plačilu kupnine, a ga navadno pred tem deponira pri notarju, ta pa kupcu oziroma banki izda potrdilo, da je dovolilo deponirano pri njem, kar je za banko navadno zadostno zagotovilo. V notarski pisarni, kjer bodo urejali vse potrebno za prodajo skladovih stanovanj na Brdu, pa zemljiškoknjižnih dovolil nimajo, zato banki ne morejo izdati potrdila.

Časovna stiska sklada ne zanima

Na stanovanjskem skladu so kupcu odgovorili, da bo dovolilo prejel po plačilu celotne kupnine. Do takrat pa ima sklad skladno s pogodbo možnost, da jih obdrži pri sebi ali pa jih deponira pri notarju. "O naši odločitvi boste obveščeni s povabilom na prevzem, kot je to določeno v 3. odstavku 8. člena prodajne pogodbe,“ so mu napisali.

Vabila na prevzem stanovanja kupec še ni prejel, se pa prevzemi začnejo že 15. decembra, do takrat pa je le še pet delovnih dni za urejanje kredita, rok za plačilo kupnine pa je najmanj tri dni pred primopredajo. 

Zahtevajo denar, a ne dajo papirja, da bi ga banka lahko nakazala

Na povpraševanje banke, kdaj bodo deponirali zemljiškoknjižno dovolilo, so na skladu odgovorili, da točnejšega datuma zaenkrat žal še ne morejo podati, hkrati pa kupcu grozijo, da primopredaje ne bo, če ne bo kupnina v celoti plačana in da potrdilo o tem, da je bil kredit odobren pa ne zadošča. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 21:27 5. December 2014.

    vidim da dobivamo tudi " VRHOVŠKE DVORE ".<br /><br />en velik nateg !!!!!!!!!!

  • 20:57 5. December 2014.

    Mafijski posli stanovanjskega sklada. Zakaj ? Ker to stanovanje hoče nekdo, ki ima veze in poznanstva z človekom ali ljudmi, …

  • 18:02 5. December 2014.

    NE NASEDAJTE, NAJ SE JIM STANOVANJA USUJEJO, TAKO KOT SE NAŠA BRIŽNA DRŽAVA.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.