Nova afera v mariborskem športu

Foto: Žurnal24 Cepivo, ki so ga izločili, je bilo že pripravljeno v injekcijah. (Foto: Istockph Foto: Nino Verdnik ukc maribor Foto: Profimedia Tekač
V UKC Maribor preiskava. Zaposleni naj bi kradel zdravila in jih preprodajal za doping.
Oglej si celoten članek

Mariborski kriminalisti so prijeli zdravstvenega delavca, ki naj bi v UKC Maribor kradel farmacevtske preparate in jih kot športno poživilo preprodajal na črnem trgu. Njegov največji odjemalec naj bi bil bil znani trener atletov na dolge proge, poroča Večer. Šlo naj bi za trenerja slovenske olimpijke iz Ria. 

Zaradi suma, da krade in preprodaja kemične substance, naj bi policisti več mesecev naz osumljencem izvajali prikrite preiskovalne ukrepe.

"Mariborski kriminalisti danes izvajajo procesna opravila v okviru dlje časa trajajoče kriminalistične preiskave s področja neupravičene proizvodnje in prometa z nedovoljenimi snovmi v športu. Ob tem so kriminalisti opravili tri sklope hišnih preiskav, pri čemer so zasegli ustrezno dokumentacijo, dve osebi pa so pri tem pridržali," so sporočili z mariborske policijske uprave.

Osumljeni B. Š. naj bi po informacijah Večera delal na pljučnem oddelku, njegov glavni odjemalcec pa naj bi bil trener tekačev na dolge proge I. Š. iz Atletskega društva Štajerska Maribor.

V atletskem klubu AD Štajerska Maribor so za 14. uro danes sklical novinarsko konferenco o tem primeru. Kot so sporočili za STA, so z novico sicer seznanjeni, kriminalisti jih vsaj zaenkrat še niso obiskali, pričakovati pa je sestanek vodstva kluba, ki bo odločal, kakšen bo status njihovega trenerja, če se potrdi pisanje iz časnika, do konca postopka policijskega postopka.

V UKC Maribor so potrdili, da pri njih poteka preiskava, ukradenih preparatov pa menda, čeprav naj bi jih bilo veliko, niso pogrešili.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.