Nova evakuacija zaradi plina

Foto: Profimedia Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična.
Nevarnost uhajanja plina.
Oglej si celoten članek

Delavci so včeraj popoldne ob izkopu zemlje za pripravo optičnega omrežja z delovnim strojem poškodovali cev plinovoda na Aškerčevi ulici v Rogaški Slatini. Zaradi nevarnosti uhajanja plina so evakuirali 12 stanovalcev petih okoliških hiš, ki pa so se po sanaciji že vrnili v svoje domove, so sporočili iz Policijske uprave Celje.

Policija nadaljuje z zbiranjem obvestil zaradi sumov storitve povzročitve nevarnosti pri gradbeni dejavnosti.

Gre že za četrti primer puščanja plina iz plinovoda v zadnjih tednih v Sloveniji. Na Gorenjskem so se v zadnjih dveh tednih zgodili trije primeri. Najprej je prišlo do eksplozije v Britofu, teden kasneje je intervencija zaradi puščanja plina stekla v naselju Za jezom v Tržiču, nazadnje pa se je to zgodilo pred tednom dni v kraju Orehovlje.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.