Nova gripa se umirja

Foto: Žurnal24 Na IVZ opozarjajo na možnost novega vala gripe. (Foto: Boštjan Tacol)
Oboleli. V zadnjih dveh tednih 99 potrjenih primerov.
Oglej si celoten članek

V tednih od 21. decembra do 3. januarja je bilo v Sloveniji laboratorijsko potrjenih 99 primerov nove gripe, sporočajo z inštituta za varovanje zdravja (IVZ).

"Čeprav se zdi, da se trenutno gripa umirja, to še ne pomeni, da se je njeno kroženje končalo," opozarjajo. Glede na časovno obdobje in izkušnje s sezonsko gripo se lahko po njihovih besedah pojavi nov val ali več valov gripe.

Podatki epidemiološkega spremljanja gripe v tednu od 28. decembra do 3. januarja kažejo, da je stopnja obolevnosti z gripi podobnimi boleznimi padla na približno 5,5 obolelih na sto tisoč prebivalcev.

Stopnja obolevnosti akutnih okužb dihal je bila 860 obolelih na sto tisoč prebivalcev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.