Nova ležišča in termalni program

Foto: Žurnal24 “Izolski turistični gospodarstveniki so bili v zadnjih letih neorganizirani in n
Izolski turizem. Lanska sezona je bila za deset odstotkov slabša kot leto prej. Novi direktor ima načrte.
Oglej si celoten članek

“Na področju povezovanja turističnega gospodarstva moramo dati velik poudarek na izboljšanju sezone. Lanska sezona je bila namreč za deset odstotkov slabša kot leta 2009,” poudarja Danilo Markočič, novi direktor Turističnogospodarskega združenja (TGZ) Izola. Kot pravi, se je trajanje dopusta statistično zmanjšalo – nekoč so turisti dopustovali po sedem dni, danes pa celo manj kot tri dni naenkrat.

Termalni viri
“Za trženje turističnega produkta sta premalo samo soba in hotel, ljudje si želijo novih inovativnih doživetij,” pojasnjuje. Zato si tudi želijo povečati turistične zmogljivosti za dva tisoč ležišč ter izrabo termalnih virov v Izoli in izgradnjo termalnega programa, ki bi vabil goste vse leto. Da bi privabili več gostov v Izolo, so letos – poleg ustaljenih – pripravili nove programe prireditev; obuditev praznika izolskega čudeža, praznika solsticija, nove prireditve poleti, obuditev osmic, sredi marca pa bodo uredili štiri pešpoti, ki bodo povezovale mesto s podeželjem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.