Nova ministrica Darja Radić?

Foto: Žurnal24 Že jutri naj bi bilo znano, kdo bo nasledil Lahovnika. (Foto: Dejan Mijovič)
Premier ima danes zaključne pogovore z vodji koalicijskih strank, nekaterimi ministri in svetovalci glede novega ministra za gospodarstvo. Že jutri naj bi v parlament posredoval predlog.
Oglej si celoten članek

Kot so sporočili s premierjevega kabineta, Borut Pahor vodi zaključne pogovore s predsedniki in predsednico koalicijskih strank, nekaterimi ministricami ter ministri in svetovalci glede oblikovanja predloga za novega ministra za gospodarstvo.

Dodajajo, da je glede na doslej opravljene pogovore pričakovati, da bo Pahor predlog za novega gospodarskega ministra v državni zbor posredoval že jutri.

Kot najresnejši kandidati so se sicer v minulih dneh omenjali dosedanja državna sekretarka na ministrstvu za gospodarstvo Darja Radić, direktor direktorata za energijo na istem ministrstvu Janez Kopač in izvršni direktor za investicije v Siju Vasilij Prešeren.

Po naših neuradnih informacijah je vladna koalicija zelo blizu temu, da nova ministrica za gospodarstvo postane Radićeva. Ekonomistka sicer od 22. novembra 2008 opravlja funkcijo državne sekretarke na gospodarskem minsitrstvu. Pred tem je bila zaposlena na Visoki šoli za turizem Portorož; od leta 2001 do 2005 pa na gospodarskem ministrstvu na mestu državne podsekretarke in vodje sektorja za turizem, kasneje pa na delovnem mestu sekretarke in vodje Direktorata za turizem.

V letih od 1989 do 1994 je bila zaposlena na Občini Jesenice. Od 1994 do 1996 je bila zaposlena v Gradbenem podjetju Grosuplje, do konca leta 1998 pa na Občini Kranjska Gora na delovnem mestu svetovalke za turizem in investicije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.