Nova mobilna moda: neomejeni paketi

Foto: Shutterstock Zivljenje 16.02.11, moski telefonira, telefon, telefoniranje, pogovor, foto: shu
Ponudba. Po Simobilu paket z neomejenimi klici in sporočili ponudil Telekom. Pri Tušmobilu za pol cene paket s po 1.500 enotami.
Oglej si celoten članek

Le dva tedna po ponudbi Simobila je svoj paket z neomejenimi količinami ponudil tudi Telekom; oba sta v primerjavi z njihovimi drugimi paketi cenovno konkurenčna.

Pri Simobilu bi sicer za dva evra manj od Neskončnega paketa lahko dobili paket M zame, ki vključuje po 500 enot in neomejene klice znotraj omrežja, pri Telekomu pa lahko uporabniki Siola paket Eurobasket dobijo za celo dva evra ceneje kot Paket 2013, ki sicer vključuje skupno 2.013 enot. Pri Tušmobilu smo v primerjavo vključili paket Najbližji 1500, ki vključuje po 1.500 enot, a je skoraj pol cenejši od neomejenih paketov. Tušmobil za 14,90 evra sicer ponuja Free 15, ki vključuje brezplačne klice znotraj omrežja in sporočila ter 300 minut v druga omrežja ali 300 megabajtov (MB) prenosa 
podatkov.

Kritični klici v druga omrežja

Pri Simobilu so povedali, da sta lani dve tretjini uporabnikov nad 30 let vsaj enkrat presegli vključene količine klicev in sporočil. Dodali so, da so kljub rasti prenosa podatkov jedro mobilnih storitev še vedno klici in sporočila.

Največkrat so v paketih najmanjše kvote vključenih klicev v druga omrežja in raziskave so pokazale, da so ti največji stroški za uporabnike. Raziskave so pokazale, da uporabniki ne vedo natančno, koliko minut klicev na mesec opravijo, in da bi govorili več, če jih ne bi bilo strah, da bodo presegli vključene količine in povzročili visoke stroške. Pri Tušmobilu in Telekomu niso želeli povedati, koliko uporabnikov preseže vključene količine in katere.

Cena samsung galaxyja S4 v najcenejšem Tušmobilovem paketu je le 37 evrov višja kot v paketu Eurobasket.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 12:50 28. Junij 2013.

    Kakorkoli obračaš vidiš da ima Tušmobil še najboljšo ponudbo, pa ne glede na to ali imaš Free ali Najbližji 1500. …

  • 11:06 27. Junij 2013.

    Rhombur, ja nič novega - ta simobil je a joke. Kakšne cene imajo, pa to je noro.

  • 08:55 26. Junij 2013.

    Za večino je že tistih 1000 minut/SMS neomejeno. Mobilni operaterji zaradi tega ne bodo zaslužili niti centa manj.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.