Nova odpuščanja, brez službe bo ostalo 170 ljudi

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
V šempetrskem podjetju Mahle selijo del proizvodnje v Bosno in Hercegovino. Odpustili bodo 170 ljudi.
Oglej si celoten članek

V šempetrskem podjetju Mahle, ki zaposluje približno 1800 ljudi, bodo po poročanju portala 24ur odpuščali. Kot so pojasnili, optimizirajo proizvodnjo in selijo proizvodni program zaganjalnikov v Bosno in Hercegovino.

V letu 2024 bo postopno ukinjenih 170 delovnih mest, so za portal potrdili v šempetrskem podjetju. "Z namenom zagotavljanja nadaljnje rasti v avtomobilski industriji in za zaščito prihodnje konkurenčnosti Mahle krepi svoje proizvodne zmogljivosti v Šempetru pri Gorici. Da pa bi ta cilj dosegli, mora podjetje proizvodne zmogljivosti optimizirati," so pojasnili.

Proizvodni program zaganjalnikov, ki jih proizvajajo za zagon vseh vrst motorjev z notranjim zgorevanjem, bodo preselili iz Šempetra pri Gorici v novo tovarno v Aleksandrovac v Bosni in Hercegovini. Selitev se je že začela.

"Po začetnih prilagoditvah delovnih mest, ki so že bile izvedene, bo v letu 2024 postopoma ukinjenih nadaljnjih 170 delovnih mest, povezanih s proizvodnjo," so dodali v nekdanji Letriki, ki jo je leta 2014 prevzel nemški Mahle.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 13:29 20. Marec 2024.

    Zaganjalnike , ki so bili 1x boljši od Boshovih , podo preselili v Bosno, država pa nič !

  • 12:45 20. Marec 2024.

    Veterinarji imajo polno dela, ker padajo krave od samega smeha okoli!

  • 12:36 20. Marec 2024.

    Nč za to, bomo pač travo jedl, sam, da so naši na oblast.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.