"Nova pogodba do konca februarja"

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
DL vztraja pri zavezi, da ne bo zvišanja ali novih prispevkov in davkov.
Oglej si celoten članek

Prvak DL Gregor Virant pričakuje, da bo osnutek dopolnjene koalicijske pogodbe nared do konca prihodnjega tedna, januarja jo bodo usklajevali in realno dokončali do konca februarja. DL med drugim vztraja pri zavezi, da ne bo zvišanja ali novih prispevkov in davkov, pričakuje ukrepe za boljši položaj mladih in nadaljevanje boja proti korupciji.

Virant sicer pričakuje, da bo vladna ekipa zapolnila izpraznjeni ministrski mesti, kakšnih drugih "rošad" v vladi pa po njegovem mnenju ne potrebujejo. Ministru za infrastrukturo in prostor iz vrst DL Samu Omerzelu zaupa do takrat, ko "se drži principa", da njegova podjetja ne bodo poslovala s podjetji v državni lasti.

Minister za notranje zadeve je na današnji novinarski konferenci v Ljubljani ocenil, da je vlada Slovenijo utirila na pravo pot, čeprav imamo še vedno velike težave. Pri tem izpostavlja visok javni dolg in delež brezposelnih.

Med uspehi oziroma "plusi" iztekajočega se leta je Virant danes najprej izpostavil "očiščenje" Slovenije na različnih področjih, zapis fiskalnega pravila v ustavo, pridobitev jasne slike o bančni luknji in ukrepe za sanacijo bank. Ob tem priznava, da je cena za sanacijo bank žal visoka, saj jih bomo sanirali z davkoplačevalskim denarjem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:47 28. December 2013.

    Slovenci urgentno potrebujejo gospodarja<br />Ko skušamo te dni preživeti poplavo večno enakih in povsem praznih puhlic o Bogu in besedi, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.