Nova poslanska skupina

Foto: Žurnal24 (Foto: BOBO)
Ustanovljena je nova poslanska skupina nepovezanih poslancev. Na čelu z Žnidaršičem naj bi zahtevali revizijo koalicijskega sporazuma.
Oglej si celoten članek

Pristopne izjave k poslanski skupini nepovezanih poslancev so podali Andrej Magajna, Vili Rezman in Franc Žnidaršič, ki je tudi vodja poslanske skupine. "V tem trenutku še čakam na potrdilo predsednika državnega zbora o ustanovitvi, formalno papirja še nimamo, računamo, da ga bomo dobili še danes,“ pravi Žnidaršič, ki ob tem priznava, da tudi sami trije vsebinskega dokumenta, ki bi bil podlaga za razgovor z vodstvom koalicije glede sodelovanja naprej, še nimajo.

Na naše vprašanje, če bodo zahtevali revizijo koalicijskega sporazuma, Žnidaršič odgovori pritrdilno. "Dogovorili smo sicer se, da bomo pokazali pripravljenost sodelovanja v tej koaliciji, vendar ..."Naš pogoj je, da se opravi revizija koalicijskega sporazuma, ki se ne uresničuje. Sprejeti bi si želeli nov dogovor o tem, kaj je tisto, kar bomo do konca mandata vendarle naredili,“ pravi Žnidaršič. Računajo, da jih bo Pahor povabil na pogovore v tem smislu. "Če se to ne zgodi, se bomo obnašali kot konstruktivna opozicija, tu ni nobenega dvoma.

Žnidaršič še doda, da se v tem trenutku še dogovarjajo za pomoč, iščejo tajnico in strokovnega pomočnika, tudi prostorov še nimajo.



Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.