"Nova reševalna vozila v civilu"

Foto: NMP Slovenija
Foto: NMP Slovenija
Reševalcev vozniki osebnih vozil z nepravilnim umikanjem ne ovirajo le na nujni vožnji, ampak tudi s parkiranjem.
Oglej si celoten članek

"Nova vozila za resevalce v civilu," je eden od komentarjev pod fotografijo, ki so jo reševalci Nujne medicinske pomoči Slovenija objavili na svojem facebook profilu. Avtomobili so parkirani na parkiriščih, namenjenih reševalnim vozilom. Kot poudarjajo, takšen prizor ni naključje, ampak vsakdanja praksa.

Na mestnem redarstvu pravijo, da bodo opravili nadzor omenjene lokacije ter v primeru ugotovljenih kršitev ukrepali skladno s postavljeno cestnoprometno signalizacijo, veljavno zakonodajo in pristojnostmi.

Zagrožena kazen 80 evrov

"Mestni redarji se sicer vsakodnevno srečujejo s problematiko parkiranja na rezerviranih parkirnih prostorih za parkiranje vozil državnih organov, javnih zavodov, tujih diplomatskih predstavništev in hotelskih gostov," so pojasnili v redarski službi MOL.

Za kršitev 65. člena zakona o pravilih cestnega prometa, ki določa, da sta ustavitev in parkiranje prepovedana, kjer je to v nasprotju z omejitvami, prepovedmi in obveznostmi, izraženimi s prometno signalizacijo, je predvidena globa v višini 80 EUR.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 12:16 2. Marec 2015.

    Levo od najbolj oddaljenega avtomobila se nahaja zapornica, ki zapira pot do zadnjega dela Onkologije. Mesece, če ne leta, pred …

  • 14:51 1. Marec 2015.

    Za tole je edini krivec MOL in Javna parkirišča , kajti do sedaj so bili ti prostori javni , od …

  • 14:13 1. Marec 2015.

    vsa ta parkiranja na črno bi jaz namesto 80€ ocarinil na 800 € pa da vidimo

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.