Nova sprememba glede zimskih počitnic

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Zimske počitnice bodo potekale malce drugače, kot je bilo sprva mišljeno.
Oglej si celoten članek

Zaradi svetovnega prvenstva v nordijskih disciplinah v Planici, ki bo potekalo med 21. februarjem in 5. marcem 2023, bodo v šolskem letu 2022/23 zimske počitnice prej. Prvi teden počitnic, ko bodo počitnice imeli šolarji iz vzhodne polovice, bo od 30. januarja do 3. februarja 2023. Drugi teden pa potem od 6. do 10. februarja. Ker je vmes praznik, 8. februar, je bilo predvideno, da bodo šolarji imeli pouka prost še 13. februar.

A je tudi tukaj prišlo do spremembe. Ponedeljek, 13. februar 2023, tako ne bo več prost dan, ampak bodo dodaten prost dan imeli aprila. "Glede spremembe nadomestnega termina pouka prostega dneva drži, da je po novem tudi za osnovne šole predviden 26. 4. 2023. Vzrok pa je uskladitev s koledarjem za srednje šolstvo. Po prvotni objavi naših navodli o šolskem koledarju so nas s Sektorja za srednje šolstvo obvestili, da je za področje srednjih šol 13. 2. 2023 nesprejemljiv, vzrok pa so termini za opravljanje mature. Zaradi poenotenja prostih dni smo podrobnejša navodila o šolskem koledarju za osnovne šole naknadno uskladili s srednješolskim šolskim koledarjem," so nam potrdili na ministrstvu. 

Šolarji, ki bodo zimske počitnice imeli v drugem terminu, bodo tako na prvomajske počitnice odšli že 26. aprila in se v šolske klopi vrnili 3. maja. 

 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 14:22 6. September 2022.

    Spomnim se Igorja Lukšiča ministra ,ki je združil počitnice tako da je lahko šel smučat s sorodniki iz Prekmurja ..🤣

  • 13:43 6. September 2022.

    Krompirjeve naj ukinejo, pa zimske naj bodo 14 dni in to takrat, ko v Sloveniji vsaj malo pričakujemo sneg, ne …

  • 13:36 6. September 2022.

    Kaj ne bi bilo nekako smiselno tudi sicer imeti zimske počitnice takrat, ko je vsaj malo več možnosti za sneg? …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.