Nova stranka LGS

Foto: Anže Petkovšek LGS Foto: Anže Petkovšek LGS Foto: Anže Petkovšek LGS Foto: Anže Petkovšek LGS Foto: Anže Petkovšek LGS Foto: Anže Petkovšek LGS Foto: Anže Petkovšek LGS Foto: Anže Petkovšek LGS Foto: Anže Petkovšek LGS Foto: Anže Petkovšek LGS Foto: Anže Petkovšek LGS Foto: Anže Petkovšek LGS Foto: Anže Petkovšek LGS Foto: Anže Petkovšek LGS Foto: Anže Petkovšek LGS Foto: Anže Petkovšek LGS Foto: Anže Petkovšek LGS Foto: Anže Petkovšek LGS
Gospodarska politika gospodarstvenikom.
Oglej si celoten članek

V Velikih Laščah so podjetniki in gospodarstveniki na ustanovnem kongresu ustanovili novo liberalno-gospodarsko stranko (LGS), za predsednika stranke pa izvolili Alojza Kovšco. Temeljne vrednote stranke so po navedbah Kovšce svobodna, pravna in pravična država, zasebna lastnina in svobodna podjetniška pobuda.

"Stranka bo v okviru programa dajala prednost predvsem urejanju zakonodaje na področju gospodarstva," pravi Kovšca. V stranki se bodo med drugim zavzemali za človekove pravice, spoštovanje in dosledno izvajanje ustave in zakonov, za uveljavljanje načel pravične in pravne države ter za socialno pravično državo. Prav tako pa v programu poudarjajo vrednoti domoljubja in omike.

Ne želijo biti na desni ali levi

Stranka je nastala iz gospodarstva, in sicer z namenom, da v tem kritičnem času poskuša pomagati gospodarstvu. Zato se po besedah Kovšce ne želijo "slovenskega stereotipnega razvrščanja na leve in desne". Ustanovitelji LGS želijo z novo stranko prebiti prag parlamenta, tudi sicer pa bodo v javnosti zastopali svoj program in skušali uresničiti stvarne rešitve, ki izhajajo neposredno iz gospodarstva.

V LGS so poleg gospodarstvenikov oz. samostojnih podjetnikov in njihovih zaposlenih tudi kmetje in mladi oz. študenti, ki si želijo zagotoviti službo, je še dodal Kovšca.

Kovšca je sicer državni svetnik, kratek čas je vodil tudi Obrtno zbornico Slovenije (OZS).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 11:57 29. Oktober 2013.

    BLOCK OF THE MONTH: WINTER TYRES<br /><br />Selling winter tyres to DURS and SURS employees helps to make people homeless …

  • 16:50 13. Oktober 2013.

    če vidimo, kdo je v tej stranki, potem že vidim konec zgodbe (lopof iz afere PATRIA)

  • 19:35 12. Oktober 2013.

    LGS. Ali morda to pomeni lažnivi gospodarstveniki Slovenije...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.