Nova stranka s Šoltesom?

Foto: Ljubljana 18.03.10 Igor Soltes, racunsko sodisce, intervju, Foto: Dejan Mijovic
Foto: Ljubljana 18.03.10 Igor Soltes, racunsko sodisce, intervju, Foto: Dejan Mijovic
Zrasla naj bi iz iniciative, ki opozarja na nepravilnosti v zdravstvu.
Oglej si celoten članek

"Lahko potrdim, da dogovori potekajo. Kot sem že večkrat poudaril, je treba ponuditi alternativo obstoječim politikam. Vsekakor bi lahko ta pobuda prerasla v konkretnejšo obliko in bila zastopana na volitvah," je za časnik Delo povedal nekdanji predsednik računskega sodišča Igor Šoltes.

Nova politična stranka bi utegnila zrasti iz vrst Iniciative zdravnikov. Da se je pogovarjal z njimi, je šolstes potrdil tudi za STA, dejal pa je, da še ni dogovorjeno, ali bi šli v stranko ali v kakšno drugo obliko združevanja.

Kirurg Danijel Bešič Loredan je za zadnjo Sobotno prilogo povedal, da je alternativa skupina neodvisnih ljudi, ki "želijo priti do bolnih korenin, jih izrezati in posaditi nova drevesa". Kot morebitnega vodjo teh prizadevanjih je omenil Šoltesa. "Ljudje imajo usodo v svojih rokah. Če v enem letu v Sloveniji ne bo večjih sprememb, bo njenega intelektualnega potenciala konec," je dejal.

Loredan je skupaj s kirurgom Erikom Brecljem nosilec Iniciative zdravnikov za transparentno in kakovostno javno zdravstvo. Ortoped iz Valdoltre sicer septembra za nekaj časa zapušča Slovenijo, kot pravi, zaradi šikaniranja in podtikanj, ki jih je deležen v zadnjem času zaradi opozarjanja na nepravilnosti.

Kirurg Brecelj je za STA povedal, da pri ustanavljanju nove stranke ne sodeluje in da ostaja v Iniciativi zdravnikov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 18

  • 01:29 23. Julij 2013.

    Brecelj bo kaj kmalu spoznal, da si nekateri na njegovem hrbtu nabirajo volilne glasove in nič drugega. Nakr bo postal …

  • 22:51 22. Julij 2013.

    Ti samouničevalni kao levaki si ustvarjajo konkurenco za vsake volitve posebej in izbiraš vedno lahko med pljeskavic in kljobas, ali …

  • 20:07 22. Julij 2013.

    Nova stranka da, vendar, da se Šoltes, ki ima veliko masla priključi potem smo na istem oz. še kvečjemu na …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.