Nova vremenska napoved: toplo za ta letni čas

Foto: Epa Dež Foto: Epa Dež
Dež se bo zvečer od zahoda krepil in v prvem delu noči razširil nad vso Slovenijo. Predvsem ob morju, kjer bo pihal okrepljen jugo, bo lahko tudi zagrmelo, napovedujejo na Agenciji RS za okolje.
Oglej si celoten članek

V torek dopoldne bo dež po napovedi Arsa od zahoda slabel in do sredine dneva ponehal: "V notranjosti Slovenije bo prehodno zapihal severozahodnik. Popoldne se bo delno zjasnilo. Jutranje temperature bodo od 7 do 12, na severozahodu okoli 2, najvišje dnevne od 10 do 15, na Primorskem do 17 stopinj Celzija.

"V sredo bo od zahoda spet začelo deževati. Ob morju bo ponovno zapihal jugo, ponekod v notranjosti pa južni veter," napovedujejo.  Za četrtek pa pravijo, da bo sprva deževen, popoldne pa bodo padavine slabele in do večera najkasneje v zahodnih krajih ponehale.

Toplo za ta letni čas

Gregor Skok s portala ciklon.si je objavil podrobnejšo analizo dogajanja v naslednjem tednu: "V sredo se bo hitro pooblačilo in od jugozahoda začelo ponovno deževati, na severovzhodu bo padavin malo, pihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo, najvišje temperature bodo med 10 °C in 15 °C."

V noči na četrtek se bodo padavine po njegovem pisanju spet precej okrepile, saj se bo ciklonsko območje pomikalo iznad zahodnega Sredozemlja proti Srednji Evropi: "Sprva bo oblačno in deževno, dež bo popoldne večinoma ponehal, ponekod se bo delno zjasnilo, pihal bo okrepljen jugozahodni veter, ob morju jugo.Zaradi toplega vetra kakšnega mraza ne bo, temperature čez dan bodo večinoma med 13 °C in 18 °C."

V petek bo od juga oblačnost spet hitro naraščala, popoldne se bodo padavine od jugovzhoda postopno okrepile in zajele v noči na soboto večji del Slovenije. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zvečer šibka burja, najvišje temperature bodo med 7 °C in 12 °C, na Primorskem do 17 °C.

Gregor Skok, ciklon.si

V soboto bo sprva oblačno, občasno bo deževalo, ker nas bo dosegel najhladnejši zrak bo snežilo verjetno tja do 1300 metrov. Vendar po njegovih besedah ohladitev ne bo trajala dolgo, že v soboto čez dan bomo prišli pod občutno toplejši zrak: "Ciklonsko območje bo potonilo proti obalam na severu Afrike in vremenska slika se bo hitro občutno izboljšala. V višinah bo zelo toplo za ta letni čas. Pomladne temperature na sliki 3 v ponedeljek 8.novembra na višini 1500 metrov!"

Ob tem opozarja, da so napovedi do 5 dni kar zanesljive, potem pa se zanesljivost napovedi vsak dan zmanjšuje.

xxx

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.