Nova zastrupitev s CO

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
V UKC Ljubljana se zdravi oseba, ki se je zastrupila z nevarnim plinom brez vonja.
Oglej si celoten članek

"Ob 16.57 smo iz KC Ljubljana prejeli obvestilo o osebi, ki se je zastrupila z ogljikovim monoksidom," je zapisano na spletni strani republiške uprave za zaščito in reševanje. Do zastrupitve je prišlo v stanovanjskem bloku na Cesti 24. junija v Ljubljani.

V Sloveniji vsako leto zaradi zastrupitve zastrupitve z ogljikovim monoksidom med ogrevanjem stanovanja in vode umre približno 5 ljudi, še veliko več pa jih utrpi trajno okvaro možganov. Oktobra so v UKCL že zdravili nekaj zastrupljenih, dva sta potrebovala hiperbarično zdravljenje.

Kako preprečiti

Ker plina ni možno zaznati, znaki zastrupitve pa so podobni znakom nekaterih drugih bolezni, najhujše lahko preprečimo z namestitvijo detektorja.  Znaki zastrupitve so glavobol, slabost, bruhanje, utrujenost, omotičnost, oslabelost, zmedenost, težave pri mišljenju, motnje vida, zanašanje pri hoji in hitro bitje srca. Če je zastrupitev huda, lahko pride do nezavesti, krčev, dušenja, bolečine za prsnico in v najhujšem primeru odpovedi srca in dihanja ter smrti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 07:41 18. November 2013.

    Odpoved daj in ne jamraj... Če si sposoben, boš takoj našel boljše delo.

  • 19:54 17. November 2013.

    Kam naj naznanim delodajalca , ki me namerno IN VEDOČ zastruplja z CO .

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.