Nove preiskave afere Bulmastifi

Foto: Žurnal24 Goran Klemenčič išče možnosti za nadzor nad delom brata ministra Aleša Zalarja (
Baričevič. Tožilce zanima obveščanje.
Oglej si celoten članek

Komisija za preprečevanje korupcije vztraja, da je nedvomno treba preveriti okoliščine odločitve sodnika Boštjana Zalarja in dveh sosodnikov z upravnega sodišča, ki so ugodili vrnitvi nevarnih psov pokojnemu Saši Baričeviču. "Glede na to, da upravno sodišče in sodni svet menita, da je nadzor nad delom sodnikov neutemeljen, komisija zdaj preučuje, ali obstajajo še kakšne druge pravne možnosti presoje omenjene sodne odločitve," pravijo na komisiji Gorana Klemenčiča.

Tožilci pa spet o policiji
Specializirani oddelek tožilske skupine za pregon organiziranega kriminala pa naj bi, neuradno, medtem preiskoval sume nezakonitosti, ki naj bi jih policisti zagrešili med ogledom kraja Baričevičeve smrti.

"Preiskovalo naj bi se, zakaj policija preiskovalnega sodnika in tožilke ni obvestila o sumih mučenja psov, temveč le, da je lastnik umrl, pa tudi, kdo je na prizorišče tragedije za policijski trak spuščal znance pokojnega, čeprav tega sploh ne bi smel," pravi neuradni vir iz policijskih vrst.

Ljubljanski tožilci so že začeli preverjati nove okoliščine, ki menda zbujajo sum, da naj bi šefinja veterinarske uprave Vida Čadonič Špelič pri vračanju psov Baričeviču zlorabila položaj. Prav tako tožilci, ob zavrženju ovadb na začetku novembra lani, menda še niso razpolagali z dodatnimi potencialnimi dokazi, da naj bi nekdanji kmetijski minister Milan Pogačnik in njegovi sodelavci delali nevestno, ko so odredili, da se psov ne sme usmrtiti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.