Nove službe povsod

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Raziskava. Rast zaposlovanja v vseh regijah in panogah.
Oglej si celoten članek

Spodbudno. Medtem ko naj bi sedem odstotkov slovenskih delodajalcev v naslednjih treh mesecih odpuščalo, jih namerava kar 16 odstotkov zaposlovati. Neto napoved zaposlovanja je za devet odstotnih točk boljša kot prejšnje četrtletje, je pokazala raziskava podjetja Manpower, v kateri je sodelovalo 620 podjetij.

Gre za pozitivne trende v vseh gospodarskih panogah in tudi regijah, kar je prvič, odkar Slovenija sodeluje v raziskavi, je poudarila direktorica prodaje pri Manpowerju Romana Šercelj. Največ možnosti za zaposlitve naj bi bilo v proizvodnji, sledijo dejavnosti oskrbe s plinom, elektriko in vodo, finančne in poslovne storitve, zavarovalništvo, nepremičnine, rudarstvo ter transport, logistika in komunikacije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 01:06 15. Marec 2012.

    V kateri državi to?

  • 06:54 14. Marec 2012.

    +1

  • 06:43 14. Marec 2012.

    Tale rast zaposlovanja je mal nateg,moja hči že pol leta ne najde službe,pa se javlja na vse mogoče razpise in …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.