Nove žrtve Kordeževih ambicij

Foto: Žurnal24 Mersteel je v dveh letih nabral 68 milijonov evrov dolgov. (Foto: Anže Petkovšek
Prisilka. Računajo na svežih 15 milijonov evrov od bank, ki jim dolgujejo 50 milijonov.
Oglej si celoten članek

Reševanje. Mersteel, v lasti Merkurja, upnikom, ki svojih terjatev nimajo zavarovanih, v načrtu finančnega prestrukturiranja, ta je bil na sodišče vložen včeraj, predlaga, naj odpišejo 70 odstotkov terjatev. Preostanek pa jim bo družba poplačala v prihodnjih štirih letih in pol. Ob tem pa načrt predvideva, da bodo ločitveni upniki, ki imajo terjatve zavarovane, poplačani v celoti.

110 delavcev manj zaposluje danes družba Mersteel kot pred desetimi meseci.

Tako Merkur kot Mersteel zdaj čakata na oklic sodišča o začetku postopka prisilne poravnave. Iz Mersteela so sporočili še, da za svež zagon poslovanja potrebujejo tudi svež denar – vsaj v višini 15 milijonov evrov.

"Rešitev bodo pri Mersteelu iskali tako pri bankah kot pri morebitnih novih strateških partnerjih, ki bi vstopili v lastniško strukturo," so sporočili iz Merkurja. Pojasnili so, da so zaradi zmanjšanega obsega poslovanja število zaposlenih znižali z 240 na 130.

Finančna slika pa kaže, da je družba, ki je bila ustanovljena julija 2008 in je v 2009 poslovala negativno, zadolžena za 68 milijonov evrov. Petdeset milijonov evrov dolguje bankam, preostanek pa dobaviteljem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.