Novega Bužekijana ne bo

Foto: Barbara Milavec
Foto: Barbara Milavec
Neskladja. Izolski župan Igor Kolenc preklical soglasje za gradnjo na Maliji.
Oglej si celoten članek

"Da je soglasje preklical moj naslednik, ni res, preklicala ga je pravzaprav Breda Pečan, ki dejansko vodi izolsko občino. Vsekakor pa ima vso pravico do tega. Naj ponovim, jaz sem soglasje za gradnjo objekta na Maliji podpisal z veseljem in še enkrat bi ga," včerajšnje sporočilo občine komentira nekdanji župan Tomislav Klokočovnik.

"Ker idejni osnutek, na podlagi katerega je bilo izdano soglasje, ni enak dokumentaciji, ki je bila predložena upravni enoti za izdajo gradbenega dovoljenja, smo soglasje k projektu umaknili," pojasnjujejo na občini.
Na tem kmetijskem območju zunaj naselja je dovoljena gradnja objektov s kletno etažo, pritličjem in mansardo. Investitor (družba Malija turizem v lasti Bojana Ščukovta in Miodraga Dakića) sicer trdi, da so se tega tudi držali, iz projektov pa je razvidno, da gre za pritličje in dve nadstropji.

Apartmaji za seminarje?

Ščukovt, ki smo ga včeraj ujeli na službeni poti v Parizu, na naše vprašanje, ali bo tožil izolsko občino, ni odgovoril. Pravi pa, da se v javnosti pojavlja vrsta netočnosti glede njihovega projekta. "Gre za vzorčno kmetijo; v sklopu projekta je načrtovana proizvodnja na bazi oljčnih listov za potrebe farmacevtske in prehrambne industrije. Podjetje želi na površinah v okolici kmetije zasaditi oljke in zdravilna zelišča ter s pridelovalci oljk vzpostaviti sodelovanje, ki bo temeljilo na organski pridelavi oljčnih listov. Apartmaje potrebuje za namestitev skupine do 25 ljudi, ki bi jih vabili na strokovne seminarje," razlaga.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.