November je mesec za zasvojenost

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Zasvojenost je še vse kaj drugega kot le zasvojenost od alkohola ali drog. Moč je v znanju in povezovanju.
Oglej si celoten članek

V Sloveniji letos že 14. leto obeležujemo mesec november kot mesec preprečevanja zasvojenosti. Slogan letošnjega meseca je “PREVENTIVA + ZDRAVLJENJE + REHABILITACIJA = 3 x poMOČ  V ZNANJU IN POVEZOVANJU JE MOČ”, namenjen pa je ozaveščanju, spodbujanju k 
dialogu, reševanju perečih problemov in poudarjanju pomena preventivnih dejavnosti na področju zmanjševanja in preprečevanja zasvojenosti.

Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje izpostavljajo, da zasvojenost ni le zasvojenost s psihoaktivnimi substancami, kot so alkohol, droge, zdravila, pač pa tudi zasvojenosti, povezane z vedenjem: npr. igre na srečo, zasvojenost z računalnikom, delom, motnje prehranjevanja ipd.

Ta mesec bodo tako po vsej Sloveniji potekale različne dejavnosti: predavanja, delavnice, pogovori. Med drugim bo Center za mlade Domžale pripravil predavanje Zdenke Čebašek Travnik z naslovom Raba substanc in duševno zdravje mladih, na katerem bodo iskali vzroke, zakaj se mladi odločajo za rabo psihoaktivnih snovi in kakšen vpliv imajo na odnos mladih do teh snovi sovrstniki, starši in učitelji. Številne aktivnosti bodo po vsej državi potekale tudi pod okriljem organizacije Društvo Projekt Človek.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.