Novembra provizijo vrne še NLB

Foto: Saša Despot Na OZS ne razpolagajo s podatkom, koliko članov bo akcijo dvigovanja gotovine z
Potem ko je Abanka Vipa v ponedeljek komitentom vrnila nadomestila za dvig gotovine na bankomatih se je zato odločila tudi Banka Celje. Novembra bo nadomestila vrnila še NLB.
Oglej si celoten članek

Iz NLB so sporočili, da bodo nadomestila in pripadajoče obresti vračali za obdobje od 20. februarja 2006 do vključno 1. aprila 2007.

Strankam, ki imajo še vedno odprt osebni račun, bodo denar avtomatično nakazali na ta račun. Tisti, ki so račun že zaprli, pa naj spremljajo medije, saj  "vas bomo o postopku izplačila naknadno obvestili prek medijev," so zapisali pri NLB.

Izplačilo ne velja za stranke, ki so imele račun odprt v NLB Banki Domžale, NLB Koroški banki in NLB Banki Zasavje.

20. februarja 2006 so NLB, NKBM, Abanka in Banka Celje na isti dan uvedle plačilo nadomestila za dvig na bankomatih druge banke, ki pri vseh bankah znaša 33 centov.
Urad za varstvo konkurence je presodil, da je takšno usklajeno delovanje bank prepovedano in nično. Odločba je po odločitvi vrhovnega sodišča postala pravnomočna šele letos.

Banka Celje jutri
Banka Celje bo nadomestila skupaj z obrestmi vračala za obdobje med 20. februarjem 2006 in 14. majem 2007, za katero je bankam dokazano kartelno dogovarjanje.

Banka bo denar začela vračati jutri. "Komitenti, ki vam bodo sredstva vrnjena na transakcijski račun, boste o znesku nakazila obveščeni z rednimi mesečnimi izpiski, uporabniki spletnega bančništva NLB Klik pa boste vračilo sredstev lahko videli v prometu na transakcijskem računu. Podroben izpis vseh nadomestil skupaj z zamudnimi obrestmi bo upravičencem na voljo v enotah banke," piše na spletni strani Banke Celje.

V primeru, da ste medtem zaprli transakcijski račun, pa se z veljavnim osebnim dokumentom in davčno številko oglasite v najbližji poslovalnici banke, kjer vam bodo vrnili nadomestila in obresti v gotovini.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.