Novi podatki: Dobre novice, takšnih številk ni bilo že od oktobra

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Epidemija še naprej upada, počasi pada tudi število zasedenih intenzivnih postelj.
Oglej si celoten članek

Ob 1.857 opravljenih PCR testih je bilo v nedeljo potrjenih 775 novih okužb z virusom sars-cov-2. To pomeni, da je bil delež pozitivnih 41,7 odstoten. 

Opravljenih je bilo tudi 22.565 hitrih testov, a ni podatka o tem, koliko je bilo pozitivnih, saj se le ti preverjajo s PCR testi. 

Sedemdnevno povprečje dnevnih okužb se je še nekoliko znižalo in znaša 1.772. Prav tako se je znižala 14-dnevna incidenca okužb na sto tisoč prebivalcev, ki znaša 1.362. 

V primerjavi s preteklo nedeljo, ko je bilo potrjenih 1.039 novih okužb, jih je bilo tokrat za 25 odstotkov manj, kar govori o tem, da epidemija še naprej upada. 

Polno cepljenih je 1.157.918 ali približno 55 odstotkov prebivalcev in prebivalk Slovenije.

V bolnišnicah se po zadnjih podatkih zdravi 1.050 covidnih bolnikov, od tega jih je 265 na oddelkih za intenzivno nego. Ne upada le število okužb, ampak tudi število hospitaliziranih na intenzivnih enotah, kar je dober podatek. Žal je za covid-19 v nedeljo umrlo 14 oseb.

Kljub upadanju epidemije je stanje še naprej resno, saj so številke še vedno tako visoke, da nas na evropskem zemljevidu ECDC uvrščajo med temno rdeče države.  O resnosti situacije govori tudi število covidnih bolnikov v bolnišnicah, kjer se jih po zadnjih podatkih zdravi 1034, od tega jih je 271 na enotah za intenzivno terapijo. 

Zdravstvene ekipe so izrčrpane, zato je je včeraj Sloveniji prišla na pomoč prva ekipa šestih zdravstvenih delavcev (dva zdravnika in štirje zdravstveni tehniki) iz Italije - še devet se jih bo pridružilo jutri, ki bodo pomagali v slovenskih bolnišnicah.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:37 6. December 2021.

    Ne nakladajte. Nočem biti žaljiv, vendar so v ponedeljkih vedno nižje številke okužb. Jutri bo pravo število za ocene.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.