Novi podatki o okužbah pri nas

Foto: Matej Povše za UKC LJ Covid-19, UKC Ljubljana
Včeraj smo v Sloveniji s 2382 testi potrdili 99 novih okužb s covidom-19. Delež pozitivnih testov je bil 4,2 odstotka.
Oglej si celoten članek

Čeprav gre za navidez ne preveč dramatično številko, saj so bile še ta teden številke skoraj dvakrat tolikšne, pa gre po števiilu potrjenih primerov za najslabši ponedeljek doslej. Prejšnji teden je bilo na primer odkritih 88 novih okužb. 

Število aktivno okuženih se je povečalo za odstotek, zdaj jih je 1656, kar je 79 na sto tisoč prebivalcev. 

V bolnišnicah je 84 pacientov s covidom-19, kar je pet več kot dan prej, od tega jih je 16 na intenzivni negi.

Foto: Vlada RS Graf okuženih

Deset novih okužb je v Ljubljani, šest v Celju, pet v Kranju, Škofji Loki in Prevaljah, po štiri v Domžalah, Črni na Koroškem in Žalcu.

Po tri nove potrjene okužbe imajo občine Ravne na Koroškem, Divača, Ajdovščina, Kočevje.

Občine Maribor, Šentjur, Trbovlje, Nova Gorica, Velenje, Šmarje pri Jelšah, Brežice in Ljutomer imajo po dve novi okužbi.

Po ena nova okužba je bila odkrita v občinah Pivka, Ilirska Bistrica, Rogaška Slatina, Slovenj Gradec, Litija, Zreče, Grosuplje, Lendava, Novo mesto, Markovci, Mežica, Sevnica, Škofljica, Jesenice, Ig, Vodice, Hrastnik, Lenart, Podčetrtek, Šoštanj, Bohinj, Vransko, Železniki, Cerklje na Gorenjskem, Idrija, Podvelka, Vipava in Bloke.

Daleč največ je okužb v aktivni populaciji, med osnovnošolci (5-14 let) sta bili včeraj potrjeni le dve, med mladimi od 15 do 24 pa enajst. Okužba je bila včeraj potrjena pri 15 osebah, starejših od 65 let. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:06 29. September 2020.

    Pojdite vi malo v r. Slabšega ponedeljka še ni bilo? Samo, da strašite ljudi pa smo v sreči in zadovoljstvu …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.