Novi podatki o okužbah: Vse bližje rumeni fazi

Foto: Saša Despot množično testiranje zaposlenih v vzgoji in izobraževanju s hitrimi testi na novi koronavirus pred torkovim ponovnim odprtjem šol za učence prve triade in vrtcev v devetih slovenskih regijah z boljšo epidemiološko sliko
Foto: Saša Despot množično testiranje zaposlenih v vzgoji in izobraževanju s hitrimi testi na novi koronavirus pred torkovim ponovnim odprtjem šol za učence prve triade in vrtcev v devetih slovenskih regijah z boljšo epidemiološko sliko
Po podatkih Sledilnika se je sedemdnevno povprečje okuženih znižalo za 2,1 odstotka in je pri številki 819. Po zadnjih projekcijah inštituta Jožef Stefan bomo v rumeni fazi 4. marca.
Oglej si celoten članek

Včeraj so v Sloveniji ob 1.274 PCR testih potrdili 244 primerov okužb z novim koronavirusom, oziroma 19,2 odstotka jih je bilo pozitivnih, je objavil Sledilnik. Umrlo je 11 ljudi.

V bolnišnicah se zaradi covida-19 zdravi 738 bolnikov, intenzivno nego potrebuje 135 bolnikov.

V primerjavi s prejšnjo nedeljo je bilo okuženih manj. Toda pomembno je opozoriti na novost, ki velja od včeraj dalje. Hitri HAT testi se bodo po novem potrjevali s PCR testi, zato v statistiko niso več vključeni.

Za primerjavoPrejšnjo nedeljo je bilo opravljenih 1565 PCR testov, pozitivnih je bilo 234, kar predstavlja 15 odstotkov vseh PCR testov.

Po podatkih Sledilnika je bilo včeraj s hitrimi testi testiranih 9.127 ljudi. Koliko pozitivnih so odkrili, ne poročajo. Po podatkih Sledilnika se je sedemdnevno povprečje okuženih znižalo za 2,1 odstotka in je pri številki 819. Upadlo je število aktivno okuženih, trenutno znaša 12.836.

Dejstvo je, da smo vsak dan bližje rumeni fazi, ki se sproži, ko 7-dnevno povprečje okuženih pade pod 600, hospitaliziranih pa pod 500.

S prehodom Slovenije v oranžno fazo protikoronskih ukrepov se znova v šole na zahodu države vračajo vsi učenci in dijaki zaključnih letnikov -  na vzhodu imajo zimske počitnice. Odprte so vse trgovine, konec je tudi prepovedi prehajanja občin in regij.

dezurni@zurnal24.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • MS
    12:45 15. Februar 2021.

    Pandemija corone na celem svetu => Na svetu je 7 kontinetov => obstaja 232 držav => obstaja dvanajst glavnih svetovnih …

  • 11:04 15. Februar 2021.

    Novi podatki o okužbah: Vse bližje rumeni fazi. Vi ste vse bližje peklu, mafija globalistična s Švabom na čelu.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.