Novi podatki: Tako visoke številke novih okužb že dolgo ni bilo

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Število novih okužb vztrajno raste.
Oglej si celoten članek

V ponedeljek so ob 5966 opravljenih PCR testih odkrili 1680 okužb z novim koronavirusom sars-cov-2. To pomeni, da je delež okuženih znašal 28,2 odstotka. 

S hitrimi testi je bilo testiranih 17.531 oseb, pozitivnih jih je bilo 821, kar pomeni 4,7 odstotka.

Skupaj so tako potrdili kar 2501 primerov okužb z novim koronavirusom.

Število aktivnih primerov se je tako povečalo na 19.553. 

V primerjavi s preteklim ponedeljkom, ko so potrdili skupaj 1988 primerov novih okužb, je ta ponedeljek za 25 odstotkov več pozitivnih testov. Ob tem je seveda treba upoštevati visoko število testiranj s hitrimi testi, saj so včeraj zaradi prvega odprtja šol testirali zaposlene v VIZ.

Več primerov kot včeraj so zabeležili konec oktobra, ko je bilo potrjenih 2611 novih okužb. A takrat niso testirali toliko ljudi, saj še niso izvajali hitrih testov. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 22

  • 17:07 5. Januar 2021.

    Prihaja tretji val. Če bi bile številke boljše, ne bi mogl še naprej manipulirat z ovcami, pa Hojs ne bi …

  • 11:58 5. Januar 2021.

    Mislim , da je v naši državi nekaj hudo narobe. Šole zaprte, učenci v tem šolskem letu brez ocen. V …

  • 11:53 5. Januar 2021.

    ti testi so popolna katastrofa,že na poročilih se govori,kam bezljate s temi neumnimi številkami ,ničesar ni vse je ok,kar neki …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.