Novi smart in twingo bosta Novomeščana

Foto: Žurnal24 Večina twingov iz Novega mesta odide na francoski trg. (Foto: Anže Petkovšek)
Renault konec leta 2013 v Novem mestu načrtuje proizvodnjo novih twingov in smartov.
Oglej si celoten članek

V sodelovanju z nemškim proizvajalcem Daimlerjem v Renaultu načrtujejo, da bodo v novomeškem Revozu konec leta 2013 zagnali proizvodnjo naslednika twinga in štirisedežnega smarta.

Od februarja 2007 do zdaj so sicer v Revozu izdelali že več kot 500 tisoč twingov.

Na evropski trg ni treba računati
Francoski avtomobilski proizvajalec bo med letoma 2010 in 2013 v svoje proizvodne tovarne vložil 5,7 milijarde evrov, od tega 40 odstotkov v Franciji.

Prodaja avtomobilov v Evropi sicer še naprej upada. Po predvidevanjih evropski avtomobilski trg niti leta 2016 ne bo dosegel ravni iz časa pred svetovno gospodarsko krizo.

Drugačna pa je slika na neevropskih trgih. V hitro rastočih državah skupine BRIK (Brazilija, Rusija, Indija in Kitajska) se je prodaja v desetih letih početverila in predstavlja tretjino prodanih vozil na svetovni ravni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.