Novi terapevtski skupini zdravil

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) s koncem meseca uvaja novi terapevtski skupini zdravil.
Oglej si celoten članek

In sicer za acetilsalicilno kislino – zdravila se uporabljajo za preprečevanje ponovitve srčnega infarkta in možganske kapi – ter za zdravila z imatinibom, ki se uporabljajo za zdravljenje levkemije.

Prihranek: 2,8 milijona evrov na leto

Na ZZZS računajo, da bodo na letni ravni s terapevtsko skupino zdravil za acetilsalicilno kislino (100 miligramov) prihranili 1,1 milijona evrov v obveznem zdravstvenem zavarovanju, kar je 36 odstotkov vrednosti izdatkov za to terapevtsko skupino zdravil.

Z uvedbo terapevtske skupine zdravil z imatinibom pa nameravajo na letni ravni v obveznem zdravstvenem zavarovanju prihraniti 1,7 milijona evrov, kar je 34 odstotkov izdatkov za to terapevtsko skupino zdravil.


Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.