Novinarji bodo za en dan nevladniki

Foto: Žurnal24 Novinarke Mojca Kren, Lidija Jež in Irena Novak (z leve) bodo dan preživele kot
Prostovoljstvo. Pet društev bo novinarjem omogočilo, da za en dan postanejo prostovoljci.
Oglej si celoten članek

"Med nami ne boste kot novinarji, ampak kot pravi nevladniki, ki se bodo vključili v delo posamezne organizacije," je novinarje k akciji Vsak dan novinar – en dan nevladnik povabila Tina Cigler, vodja regijskega NVO (nevladne organizacije) centra jugovzhodne Slovenije.

Tako bodo lahko sodelovali pri skupinskem treningu Plesnega kluba Novo mesto, se na delavnici novomeškega Šenta – slovenskega združenja za duševno zdravje ukvarjali z njihovimi varovanci, z metliškim Kudom Plac pripravljali Teden kulture na Placu, načrtovali dejavnosti Društva upokojencev Novo mesto ali pa urejali pohodne poti v šmarješki občini, kar sicer počno v tamkajšnjem Domoznanskem društvu. Najboljše novinarske prispevke, ki bodo nastali iz tovrstnih izkušenj, bodo razglasili na nacionalnem sklepnem dogodku, saj akcija poteka po vseh regijskih NVO centrih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.