Novo glede uporabe turističnih bonov

Vprašanje, kdaj natančno bomo lahko začeli vnovčevati tako imenovane turistične bone.
Oglej si celoten članek

Državni sekretar na gospodarskem ministrstvu Simon Zajc je napovedal, da bomo turistične bone lahko predvidoma začeli uporabljati konec junija.

Vlada je predlog tretjega paketa protikoronskih ukrepov, ki vključuje tudi turistične bone, potrdila v sredo in ga poslala v Državni zbor. Poslanci ga bodo predvidoma obravnavali prihodnji teden, je danes v oddaji Globus na TV Slovenija spomnil Zajc.

Nato mora vlada v osmih dneh pripraviti uredbo, ki bo natančno določila, na kak način bodo boni dodeljeni in kako jih bo mogoče uporabiti. To pa bo morala v okviru presoje državnih pomoči potrditi še Evropska komisija, je dejal Zajc.

Točnega datuma, ko bo mogoče bon tudi uporabiti, državni sekretar ni napovedal. "Bi prej rekel s prvim julijem, če bi že moral ugibati. Ampak upam, da kakšen dan prej," je dodal.

Koronavirus Takšno je stanje okužb s covidom-19 na hrvaški obali

Novo Vlada podaljšala ta ukrep

dezurni@zurnal24.si

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • ode
    08:08 22. Maj 2020.

    Se že dela kaj na tem, kako turistični bon zamenjati za gotovino? Svojega prodam za 50 eur.

  • 01:01 22. Maj 2020.

    Dobrodošli na najboljšem spletnem mestu za zmenke - B︆︆r︆︆e︆︆d︆︆h︆︆o︆︆t︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.