Novo leto, nove kibergrožnje

Foto: Žurnal24 V prihajajočem letu naj bi se kibernapadalci spravili tudi na vse bolj priljublj
McAfee. Varnostno podjetje objavilo oceno kiberogroženosti za 2011.
Oglej si celoten članek

Naslednje leto bodo najpogostejše tarče kibernapadov pametni telefoni, skrajševalniki spletnih naslovov, storitve, ki javljajo lokacijo uporabnika, in Applovi izdelki. Napoved je te dni objavilo varnostno podjetje McAfee.

Vse bolj priljubljeno skrajševanje spletnih naslovov – ti se zaradi omejenega prostora uporabljajo predvsem na Twitterju – bo predstavljalo največjo grožnjo varnosti. Uporabnik namreč ne more vedeti, kam ga bo skrajšani naslov odpeljal, kar omogoča številne zlorabe. Težava so tudi storitve, ki na spletu skupaj s sporočilom izdajo lokacijo uporabnika. Vse večje tarče bodo pametni telefoni, nevarna pa ostajajo socialna omrežja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.