Novo o umoru v Šentjurju: pri storilcu našli več kosov orožja

Foto: Nik Rovan
Foto: Nik Rovan
Najprej je ustrelil partnerko, nato si je sodil sam.
Oglej si celoten članek

Včeraj je v Šentjurju pri Celju prišlo do streljanja, v katerem sta umrli dve osebi. Po prejemu obvestila o streljanju je operativno komunikacijski center na kraj poslal več patrulj. Policisti so v stanovanjski hiši našli mrtvega 61-letnega moškega in 64-letno žensko, njegovo zunajzakonsko partnerico.

Ogled kraja je v sodelovanju s policisti opravila ogledna skupina Sektorja kriminalistične policije PU Celje, udeležili pa sta se ga tudi preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka.

Policisti zasegli več kosov orožja

Vodja celjskih kriminalistov Milan Vogrinec je danes v izjavi za javnost dejal, da je osumljeni, ki v preteklosti ni bil obsojen za kakršno koli kaznivo dejanje, v dopoldanskih urah s pištolo večkrat ustrelil svojo partnerko. Drugih poškodb na njenem truplu doslej niso odkrili. Storilec si je nato sodil sam.

Policisti so pri ogledu kraja umora našli in odvzeli šest dolgocevnih pušk in tri pištole, za katere je osumljeni, ki je bil član strelskega društva, imel ustrezne listine oz. dovoljenja za posest orožja. Za orožje, ki je bilo uporabljeno pri umoru, pa osumljeni ni imel ustrezne listine.

Pristojni v preteklosti med partnerjema niso obravnavali kakršnihkoli kaznivih dejanj.

Policisti in kriminalisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ogledom kraja kaznivega dejanja umora in samomora.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 14:36 12. Julij 2022.

    Samo za skakajočega Markeca Šorlija in ostalih 11 ustavnih apostolov.....,YOUTUBE : "The Godfather : Part III (1990) - Do the …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.