Novo: Še ena poteza iz časa vojne za osamosvojitev

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Od jutri še ena tesna vzporednica z osamosvojitveno vojno pri komuniciranju z javnostjo.
Oglej si celoten članek

Uradni vladni govornik Jelko Kacin je na današnji tiskovni konferenci povedal, da slednje po novem ne bodo več potekale v tiskovnem središču vlade, temveč se do konca trajanja epidemije selijo v Cankarjev dom, natančneje v Kosovelovo dvorano. 

Gre za isto dvorano, iz katere so v času vojne za Slovenijo leta 1991 potekale tiskovne konference, na katerih je bil prav tako osrednji govornik takratnih oblasti Jelko Kacin v vlogi ministra za informiranje. 

Natančnejših razlogov, zakaj se je vlada odločila za premik iz vladnega središča, ni znan. Kot je znano, je na tiskovnih konferencah v vladnem središču v zadnjih dneh lahko sodelovalo le nekaj novinarjev, ki so zastavljali novinarska vprašanja, zbrana po elektronski pošti. Tak režim očitno ostaja še naprej.

Slovenija Novi podatki: tako veliko smrti v 24 urah še ni bilo

Ko porežeš skrajni levi in desni pogled, dobiš ...

Kacin je dejal, da kljub določenim kritikam o delovanju vlade ni pri nas ogrožen noben demokratični standard. "En del političnega prostora zadeve vidi skozi ideološka očala in ima s tem veliko težav, vse je videti zelo desno. Seveda pa je tu tudi desni del političnega prostora, ki vse vidi skozi svoj pogled." Zato je na družbenih omrežjih veliko konfliktnih situacij, ki so nepotrebna, meni Kacin.

"Če pa porežete levi del in desni del skrajnih pogledov, pa ugotovimo, da deluje Slovenija zelo povezano, razsodno in umirjeno in da da se še nikoli nismo tako korektno pogovarjali med seboj." 

Povedal ... Razlog, zakaj nočejo povedati lokacije umrlih

To po njegovem veliko prispeva k demokratičnosti naše družbe. "Vsi prevzemajo svoj del odgovornosti. V teh težkih pogojih bomo delovali racionalno in učinkovito."

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 16

  • 15:02 7. April 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • 15:03 6. April 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • 12:54 6. April 2020.

    Hočemo stroko ne pa FDV politikov !

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.