Novo službo je dobil v Združenih narodih

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Nekdanji slovenski evropski komisar je konec prejšnjega tedna postal eden od vodij mednarodnega foruma za upravljanje z viri, ki deluje v okviru programa Organizacije združenih narodov za okolje.
Oglej si celoten članek

Janez Potočnik – v zadnjem mandatu je na Evropski komisiji vodil resor za okolje – bo pomagal upravljati z enim najuglednejših znanstvenih in strokovnih forumov na področju upravljanja z naravnimi viri.

Achim Steriner iz generalnega sekretariata Združenih narodov in izvršni direktor programa Organizacije združenih narodov za okolje (UNEP) je dejal: "Z velikim zadovoljstvom sprejemamo medse Janeza Potočnika, ki s seboj prinaša veliko znanja in izkušenj. Kot evropski komisar je skrbel za politiko ohranjanja naravne dediščine in se hkrati zazvzemal za spodbujanje rasti. Po njegovi zaslugi pa je bilo okolje v Evropki uniji doslej vedno del politične agende. Pod njegovim vodstvom se bo forum še naprej razvijam in zagotavljal politiki najboljšo znanstveno podporo, da se zavselej ekonomsko rast  poveže s trajnostno uporabo naravnih virov."

Skrbel bo za politike upravljanja z naravnimi viri

Pri UNEP so mednarodni forum za upravljanje z viri (IRP) ustanovil pred sedmimi leti, da bi stroko in javnost ozaveščali o problematiki upravljanja z naravnimi viri.

V forumu sedijo ugledni znanstveniki in politiki, predstavniki civilne družbe, industrije in mednarodnih organizacij razvitih držav ter držav v razvoju z bogatimi izkušnjami s tega področja. Njihova poročila razkrivajo zadnja znanstvena, tehnična in socio-ekonomska dognjanja s področja upravljanja z viri, ta pa predstavljajo osnovo za delovanje politike in industrije. Pri IRP torej poskušajo ljudi odvrniti od nepotrebne potrošnje, proizvanjanja odpadkov ter jih usmeriti v bolj trajnostno prihodnost.

Potočnik bo v IRP nasledil uglednega profesorja Ernsta Ulricha von Weizsäckerja. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 21:40 11. November 2014.

    Čestitke.

  • 12:20 11. November 2014.

    ""pa razumi, kdor more !!!!!!!!!!!""" Po eni strani je za razumet v tej smeri, da vsaj neke večje škode SLO …

  • 10:08 11. November 2014.

    Ta tip kot komisar ni imel niti enega argumenta proti privatizaciji vode, toliko je delal v interesu celotne EU.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.