NOVO: Zelo dobre, a tudi slabe novice: Včeraj umrlo pet ljudi

Foto: Matej Povše za UKC LJ Covid-19, UKC Ljubljana
V zadnjih 24 urah je bilo opravljenih 1.193 testov na novi koronavirus, 36 ljudi je bilo pozitivnih.
Oglej si celoten članek

Bolnišnično oskrbo je potrebovalo 95 oseb, na intenzivni negi slovenskih bolnišnic se zdravi 28 pacientov. 

"Podatki o stanju epidemije v Sloveniji so vzpodbudni. Pozitiven trend bomo ohranili ob nadaljevanju upoštevanja ukrepov in pozornosti, ki smo jo vsi izkazali v preteklih tednih. Dobro nam gre in skupaj zmoremo," je povedal vladni govorec Jelko Kacin.

Doslej so v Sloveniji opravili 39.330 testiranj, iz bolnišnic pa so odpustili skupaj 182 bolnikov s covidom-19. Okuženih je 269 zdravstvenih delavcev, 117 zaposlenih v domovih za starejše. Med oskrbovanci v domovih za starejše je potrjenih 267 okužb, v četrtek so jih potrdili 11, je navedel Kacin.

Po naših neuradnih informacijah gre v 17 od 36 novih primerov za okužbe v domovih za starejše občane. Število okuženih tako oskrbovancev kot zaposlenih v domovih za starejše občane se je tako povzpelo na 393. Največ okuženih je v DSO Šmarje pri Jelšah, sledita DSO Ljutomer in Metlika.

V domu starejših občanov Ljutomer je četrtkovo testiranje pokazalo okužbo z novim koronavirusom pri štirih ljudeh, pri devetih okuženih pa je bil test negativen in so torej ozdraveli. Skupno so potrdili 102 okužbi, skupno število ozdravelih pa je 26. Trenutno število obolelih je tako 76.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • izy
    12:23 17. April 2020.

    Ali ne bi napisali od česa točno so umrli, koliko so bili stari? So res vsi umrli od Korone?

  • 12:16 17. April 2020.

    Kje je sedaj glavni koordinator Vajko Rajd, ki je včeraj tako lepo zrecitiral uspavanko za domove starejših glede ukrepanja? Kolikor …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.