Novo zmešane karte

Foto: Nino Verdnik
Foto: Nino Verdnik
Javne agencije. V bodoče bodo nastajale le izjemoma.
Oglej si celoten članek

Analiza. Trenutno ima Slovenija kar 16 javnih, od ministrstev bolj ali manj neodvisnih agencij, je razvidno iz včeraj objavljenega vladnega gradiva.

V analizi ureditev teh agencij pa je že mogoče prebrati tudi usmeritve za prihodnost, in sicer da naj se “upravne naloge praviloma izvajajo v okviru državne uprave” in da bi “morala biti ustanovitev javne agencije izjemen primer”.

Čisto svež predlog popravkov zakona o podpornem okolju za podjetništvo že gre v tej smeri. Predvideva združitev javne agencije za podjetništvo in tuje investicije (Japti), javne agencije za tehnološki razvoj (Tia) in Slovenske turistične organizacije (STO) v enovito agencijo ter javnega sklada za regionalni razvoj in razvoj podeželja ter javnega sklada za podjetništvo v enoten javni sklad.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 07:33 20. Junij 2012.

    Po navalu "kmečke logike" pred volitvami je model po moje zaspal in samo bivakira na dobro plačanem mestu ministra,da o …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.