Novomeški MPP je jama brez dna

Foto: Jervca Božič Kranjec
Foto: Jervca Božič Kranjec
Racionalizacija. Če bi želeli poceni MPP, bi izgubili še zdajšnje potnike.
Oglej si celoten članek

Pol milijona evrov na leto nameni mestna občina (MO) za subvencioniranje koncesije za mestni potniški promet (MPP). Racionalizacijo koncesije, torej da bi MO stala manj, bi lahko po besedah Jureta Duha, višjega svetovalca z MO, dosegli le z zmanjšanjem voznega parka in števila voznikov. “S takšnimi ukrepi pa se avtomatično znižuje tudi standard izvajanja dejavnosti, čemur sledi zmanjšanje obsega uporabe in poslabševanje funkcionalnosti sistema,” je v poročilu občinskim svetnikom zapisal Duh. Ko so pred časom takšno racionalizacijo že izvedli, se je obseg prepeljanih potnikov zmanjšal za okoli 30 odstotkov, je dodal.

Potrebujejo nove buse

Ker je po Duhovih besedah trenutno nujna obnova voznega parka – potrebovali bi vsaj tri nove midi avtobuse –, občinskim svetnikom predlaga, naj se opredelijo, ali naj MO dejavnost MPP nadaljuje, torej obnovi tudi vozni park, kar je sicer v nasprotju z idejo racionalizacije, ali pa MPP ukine.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.