NSi napoveduje izredno sejo

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
V opozicijski stranki zbrali dovolj podpisov za sklic izredne seje državnega zbora.
Oglej si celoten članek

"Nova Slovenija je uspela zbrati dovolj podpisov za izredno sejo državnega zbora o vlogi Banke Slovenije pri dokapitalizaciji in izbrisu lastnikov podrejenih hibridnih finančnih instrumentov," je po današnji seji poslanske skupine povedala predsednica stranke Ljudmila Novak.

Kot je dodala, je treba čim prej razčistiti vse nejasnosti okoli sanacije bančnega sistema, tudi z morebitno spremembo zakonodaje. "Vse spremembe, ki odpravljajo določene nejasnosti, podpiramo," je dejala.

Podpise prispevale vse stranke

V NSi so pojasnili, da so podpise za sklic izredne seje prispevale vse stranke, od SDS, SMC, SD, DeSUS-a, Zavezništva AB in tudi Združena levica. "Prvotni namen je bil, da se vse poslanke in poslanci seznanijo s problematiko in da Banka Slovenije zadevo predstavi na plenarnem zasedanju," je povedal tiskovni predstavnik Matic Cvelbar. "Dejstvo pa je, da bi bilo zaradi revidiranja Banke Slovenije oziroma večje transparentnosti, ker gre za davkoplačevalski denar, potrebno spremeniti tudi kak zakon. Kateri, je še preuranjeno govoriti."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • POZOR - razkritje dokazov o nezakonitosti cenitev slovenskih bank in pretirane »bančne luknje«, kot temelja za milijardno oškodovanje države in …

  • 16:25 17. Februar 2015.

    In, tresla se gora, rodila se.......?????

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.