NSi v naslednjem krogu

Ljudmila Novak pravi, da stranka nadaljuje s pogajanji s stranko SMC.
Oglej si celoten članek

Po sestanku s SMC je Ljudmila Novak dejala, da so poiskali stične točke in videli tudi razlike. Po njihovi oceni v osnutku manjkajo reformni predlogi, prav tako vsebuje premalo konkretnih rešitev glede na priporočila Evropske komisije. 

V NSi so v osnutku pričakovali več predlogov in pobud NSi. Cerar naj bi jim zagotovil, da so možnosti za pogajanja še vedno odprta. Do prihodnjega tedna bodo na osnutek dali pisne pripombe in videli, v kolikšni meri jih bo SMC upoštevala. Nato bo zasedal svet NSi, ki bo tudi dokončno odločil o morebitnem nadaljevanju pogajanj in vstopu v koalicijo, ki je torej še vedno mogoč. "Če bomo zadeve spogajali tako dobro, da bodo sprejemljive tudi za naše organe, je koalicija možna, v nasprotnem primeru bomo konstruktivna opozicija," je pristavila Novakova.

V NSi prav tako še ni padla odločitev glede tega, ali bodo podprli predlaganega kandidata za predsednika DZ ali ne. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.