Nuncij v Rusiji postal Slovenec

Foto: Žurnal24 120409_reuter_papez
Papež Benedikt XVI. je za novega apostolskega nuncija v Rusiji imenoval Slovenca, nadškofa Ivana Jurkoviča.
Oglej si celoten članek

Nadškof Ivan Jurkovič ima za seboj dolgo diplomatsko kariero v Vatikanu. Pred tem je opravljal službo aposotolskega nuncija v Belorusiji in Ukrajini. Njegov predhodnik na nunciaturi v Rusiji Antonello Mennini je konec lanskega leta zasedel mesto apostolskega nuncija v Veliki Britaniji.

Jurkovič, rojen 10. junija 1952 v Kočevju, je v diplomatsko službo Svetega sedeža vstopil 1. maja 1984. V tem času je služboval v vatikanskih predstavništvih v Južni Koreji, Kolumbiji in Rusiji, deloval pa je tudi v oddelku za odnose z državami vatikanskega državnega sekretariata. 28. julija 2001, ko je bil povišan v nadškofa, je bil imenovan za apostolskega nuncija v Belorusiji, 22. aprila 2004 pa je za apostolskega nuncija v Ukrajini.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.