O Drnovškovem kipu na mediaciji?

Foto: Žurnal24 Sporen doprsni kip. (Foto: BOBO)
Okrajno trboveljsko sodišče predlaga, naj se Jaša Drnovšek in Občina Zagorje ob Savi glede (ne)odstranitve dogovorita s pomočjo mediacije.
Oglej si celoten članek

Jaša Drnovšek v tožbi sodišču predlaga, naj razglasi sodbo, po kateri bi morala občina v 15 dneh odstraniti kip njegovega pokojnega očeta Janeza Drnovška in razveljaviti poimenovanje osrednjega mestnega parka po njem.

Občina je že sprejela povabilo k mediaciji, ali ga je tudi tožnik, pa še ni znano. Občina sicer trdi, da s postavitvijo kipa ni posegla v zasebnost Janeza Drnovška kot javne osebe, ki je politično pot začel prav v Zagorju, sodišču pa predlaga, da tožbo zavrne.

Proti željam svojcev
Doprsni kip Janeza Drnovška so v Zagorju odkrili avgusta 2008. Svojci so bili proti od samega začetka, pozvali so k premišljeni uporabi Drnovškovega imena.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.