O gradu nič dokončnega

Foto: Žurnal24 Dnevi, ko je na gradbišču gradu vladal vrvež, nad njim pa sijalo sonce, so zdaj
Obnova. Stečajna upraviteljica Vegrada bo odločitev glede gradu Khislstein sprejela v enem tednu.
Oglej si celoten članek

Vodstvo kranjske občine pričakuje odgovor stečajne upraviteljice Vegrada Alenke Gril o nadaljevanju obnove gradu Khislstein v enem tednu. Vsaj tako je Grilova napovedala na torkovem srečanju z direktorjem kranjske občinske uprave Mirkom Tavčarjem. Možna sta dva scenarija.

“Nič dokončnega se nismo dogovorili. Smo pa predstavili naše poglede in postavili pogoje,” je po torkovem srečanju dejal Tavčar. “Spomnili smo jo tudi na letni čas in njihovo odgovornost za objekt. Zaradi vremenskih razmer lahko začne nastajati škoda,” opozarja.

Dve možnosti
Glede nadaljevanja obnove gradu sta možni dve različici. “Trdimo, da je za stečajno maso Vegrada in za podjetje bolje, da projekt sami izpeljejo do konca,” pravi Tavčar. "Pogodba občine z Vegradom velja, prav tako Vegradove pogodbe s podizvajalci. Interes med njimi je, da nadaljujejo,” je pojasnjeval. Druga možnost je, da Vegrad od pogodbe odstopi. Če bi se to zgodilo, bi morala občina iskati novega izvajalca. Kaj bi sama predaja dejansko pomenila za projekt obnove, Tavčar včeraj ni želel komentirati, opozoril je le, da je odločitev na stečajni upraviteljici.

Grilova je pogovore s Kranjčani in obljubo potrdila, več pa ni želela komentirati.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.