O igrah na srečo med dijaki

Foto: Žurnal24 “Glavna težava je odsotnost javne skrbi za to problematiko,” meni Matej Makarovi
Anketa med dijaki. O problematiki iger na srečo se premalo govori in naredi.
Oglej si celoten članek

“Patologija ni nekaj, kar bi minilo, ko človek odraste. To je vzorec, ki ostane,” je ob torkovi predstavitvi raziskave o igrah na srečo med dijaki povedal Matej Makarovič s fakultete za uporabne družbene študije (FUDŠ). Izrazil je tudi prepričanje, da rezultati ankete, izvedene februarja in marca na vzorcu 1.113 dijakov višjih letnikov na Goriškem, zahtevajo resen razmislek. “Pri dijakih je tveganje, da postanejo patološki igralci, petkrat večje kot pri splošni populaciji,” je pojasnil 
Makarovič.

Skrb vzbujajoče
Številke. Na FUDŠ opozarjajo tudi na to, da se le trije odstotki patoloških igralcev sami odločijo za pomoč oziroma zdravljenje, kar pomeni, da bi morali preprečevanju oziroma zdravljenju zasvojenosti z igrami na srečo posvetiti še toliko več pozornosti.

Na Goriškem bolj ozaveščeni
Raziskava je pokazala, da skoraj 14 odstotkov dijakov na Goriškem tvega težave zaradi pogostega igranja iger na srečo, 4,4 odstotka je takih, ki se že uvrščajo v kategorijo problematičnih igralcev, 2,6 odstotka pa jih ima hude težave in so že patološki igralci. Zanimivo je, da je dala raziskava, izvedena na Dolenjskem, zelo podobne rezultate, pri čemer se na Goriškem o tej problematiki vsaj govori, pa tudi mladi bolje vedo, kam po pomoč, medtem ko je na Dolenjskem ta ozaveščenost bistveno nižja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.