O mandatu predvidoma ta teden

Foto: David Jug
Foto: David Jug
Skupina pravnikov, ki bo podala pravno mnenje o poslanskem mandatu predsednika SDS Janeza Janše, se bo sestala predvidoma ta teden.
Oglej si celoten članek

Predsednik Mandatno-volilne komisije Mitja Horvat je napovedal, da naj bi mnenje glede Janševega mandata skupina podala v najkrajšem možnem času, predvidoma v dveh tednih.

V skupini bodo trije profesorji z ljubljanske pravne fakultete, to so Rajko Pirnat, ki ga je imenovala SMC, Ciril Ribičič na predlog SD, in Franc Grad na predlog DeSUS. Poslanci ZL so izbrali pravnika Dina Bauka iz odvetniške pisarne Frfolja, Ljubič, Bauk, ZaAB pa nekdanjega pravosodnega ministra Aleša Zalarja, ki je eden od predsednikov Evropskega centra za reševanje sporov. NSi se je svojemu kandidatu v komisiji odrekla, saj menijo, da gre v tem primeru za politično odločitev.

SDS je medtem predlagala nekdanjega predsednika republike Milana Kučana, ki pa njihovega predloga očitno ne bo sprejel, saj ga vidi "kot primer grobega norčevanja iz parlamenta, poslancev in slovenske parlamentarne demokracije".

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • mph
    10:42 8. September 2014.

    Ja, noro. Ampak piscem zakona pri zdravi pameti, ko so napisali, da pravnomočno obsojeni kriminalec na več kot 6 mesecev …

  • 09:22 8. September 2014.

    Glede na to, koliko je korupcije v Sloveniji, se šika, da imajo kriminalci svojega predstavnika v parlamentu. Resno, za bruhat …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.