O poslovanju ZIM tudi policija in tožilstvo

Foto: mediaspeed
Foto: mediaspeed
Mariborska občina bo revizijsko poročilo o poslovanju podjetja ZIM v stečaju predala policiji in tožilstvu. Medtem pa nekdanji direktor in manjšinski lastnik Matjaž Knez napoveduje protiukrepe.
Oglej si celoten članek

Preden je skupščina podjetja odločila, da za ZIM ni druge rešitve kot stečaj, so v podjetju izpeljali revizijo poslovanja. Predvsem so se osredotočili na projekt Maks. Kot nam je povedal Matjaž Knez, je to izpostavilo, da ni bila kršena nobena zakonodaja, da pa je bil projekt ekonomsko neracionalen. Knez je dodal, da bo dokazoval ravno nasprotno. Po prvih, neuradnih podatkih naj bi namreč revizija pokazala sume nepravilnosti in nepreglednosti pri vodenju projekta Maks.

Direktor mestne uprave Marko Žula je že pred časom izpostavil ceno zemljišča, ki je s 750.000 evrov leta 2006 poskočila na 2,2 milijona leta 2010. A na drugi strani nekateri opozarjajo, da je občina komunalno opremljeno zemljišče, na katerem bo zrasla mednarodna univerza, kuvajtskemu poslovnežu konec lanskega leta prodala prepoceni, za le pol milijona evrov, pa še to z vključenim komunalnim prispevkom, vrednim 300.000 evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.