O prevzemu Mercatorja še nič

Foto: Žurnal24 Todorić in Debeljak naj bi se srečala še ta teden. (Foto: Saša Despot)
Agrokor je Agenciji za trg vrednostnih papirjev (ATVP) zatrdil, da o prevzemu Mercatorja nimajo sklenjenega nobenega dogovora.
Oglej si celoten članek

ATVP se je za nadzorni postopek odločil zaradi vse višje cene Mercatorjeve delnice. Predsednik uprave Agrokorja Ivica Todorić je v dopisu zapisal, da družba nima sklenjenega dogovora z nobeno osebo o prevzemu Mercatorja, prav tako pa ni sklenjen nikakršen dogovor med družbami NLB, Pivovarno Laško, Unicredit banko in Agrokorjem o delnicah Mercatorja.

Med NLB, Pivovarno Laško, Unicredit banko in Agrokorjem po navedbah Todorića tudi ni sklenjen nikakršen dogovor glede cene, ki bi jo bil Agrokor pripravljen plačati za delnice Mercatorja. Agrokor ne kupuje in nima delnic Mercatorja in s tem nikakor ne vpliva na kakršnokoli gibanje vrednosti delnic Mercatorja, pri čemer iz samega gibanja delnic tudi izhaja, da cena v zadnjem času ni pomembno narasla, poudarja Todorić v dopisu.

V izjavi, ki je bila spisana 7. marca, je Todorić zapisal, da "na dan podaje te izjave Agrokor nima namena podati prevzemne ponudbe za Mercator". Agrokor naj bi preučeval možnost udeležbe in podaje ponudbe za nakup delnic Mercatorja, ki jih prodaja Pivovarna Laško, a odločitev še ni bila sprejeta. Rok za prejem ponudb na poziv Laščanov za prodajo njihovega deleža v Mercatorju se sicer izteče v sredo.

V dopisu ATVP pa Todorić navaja, da tudi če bo Agrokor podal ponudbo za 23,34 odstotka Mercatorja v lasti Pivovarne Laško, se bo odločitev za podajo ponudbe nanašala izključno in le na nakup omenjenega paketa delnic Mercatorja, ki predstavlja manj kot 25 odstotkov vseh delnic.

"S tem v tej fazi ne bo sprejeta nikakršna odločitev glede podaje prevzemne ponudbe za nakup vseh delnic Mercatorja in v tej fazi Agrokor nima namena podaje ponudbe za nakup vseh delnic ali delnic, ki bi presegale 25-odstotni delež v Mercatorju," je še zapisal Todorić.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.