O usodi nič konkretnega

Foto: Žurnal24 Po besedah Milana Petka je Patrick Vlačič (na fotografiji) po srečanju obljubil,
DŽI. Na sestanku z Vlačičem nič konkretnega. Zaposleni še vedno v negotovosti za svoja delovna mesta.
Oglej si celoten članek

Zgodba o ukinitvi Direkcije RS za vodenje investicij v javno železniško infrastrukturo (DŽI), ki ima zdaj sedež v Mariboru, še ni končana. Sindikat DŽI je že večkrat opozoril, da bi morebitna ukinitev in priključitev k Slovenskim železnicam pomenila veliko izgubo za Maribor.

Je že odločeno?
Na večkratno povabilo sindikata, naj jih obišče v Mariboru, se je v torek zvečer le odzval Patrick Vlačič, minister za promet. “Želeli smo, da nas seznani z novim predlogom zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o železniškem prometu,” je pojasnil Janez Flac, predsednik sindikata DŽI. Čeprav je minister na sestanku poudaril, da o organizacijski strukturi, v kateri naj bi bilo vključeno sedanje delo DŽI, še ni določeno, je že slišati, da naj se investicije ne bi več vodile v Mariboru.

Minister ni bil nič kaj konkreten. “Sestal sem se na njihovo željo. Poslušal sem njihove pripombe in predloge. Videli bomo, ali lahko v tem zakonodajnem postopku še kaj optimiramo,” je pojasnil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.