Ob Dragonji pospravljajo žično ograjo

Foto: EPA
Foto: EPA
Pripadniki Slovenske vojske so danes pričeli odstranjevati žičnato ograjo ob reki Dragonji, poročajo Primorske novice.
Oglej si celoten članek

Kot so za STA pojasnili na ministrstvu za notranje zadeve, jih bodo zamenjali s panelno ograjo, kot so že storili na nekaterih drugih odsekih meje.

Na slovensko-hrvaški meji je trenutno postavljenih okrog 167 kilometrov začasnih tehničnih ovir. Kot so zapisali na ministrstvu, začasne tehnične ovire na prehodnih mestih, v strnjenih naseljenih, turističnih destinacijah ter na območjih, kjer bi lahko narasel vodostaj reke ogrozil postavljene ovire, nadomeščajo s panelno ograjo. Do danes so žično ograjo zamenjali s panelnimi ograjami v dolžini več kot 11 kilometrov, "zamenjava pa skladno s sprejetim načrtom teče sukcesivno naprej".

Panelne ograje so postavljene oziroma se postavljajo na območju policijskih uprav Maribor in Novo mesto, in sicer v občinah Črnomelj, Metlika, Brežice, Ormož, Podlehnik, Zavrč, v teh dneh pa tudi ob delu reke Dragonje.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 08:13 24. Marec 2016.

    boj pametno bi bilo postaviti protitankovske ovire. begunci niso več problem, ampak hrvaški apetiti.

  • 07:35 24. Marec 2016.

    Kdaj je bil objavljen razpis za nakup panelov?

  • 16:40 23. Marec 2016.

    Nič.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.