Ob džamiji bo zrasla stanovanjska soseska

Foto: MOL/Šabec Kalan Šabec
Foto: MOL/Šabec Kalan Šabec
Iz podrobnega prostorskega načrta, ki ga bodo ljubljanski svetniki potrjevali konec meseca, izhaja, da je na območju predvidena gradnja stanovanjske soseske z okoli 500 stanovanji ter vrtcem.
Oglej si celoten članek

Na Parmovi ulici v bližini Islamskega versko-kulturnega centra bi lahko zrasla stanovanjska soseska z do 555 stanovanji in vrtcem. Tako izhaja iz podrobnega prostorskega načrta (OPPN), ki ga bodo ljubljanski svetniki obravnavali na seji 26. septembra. 

Na območju, ki ga zajema dopolnjeni OPPN 173 Parmova, med Železniškim muzejem, Islamskim versko-kulturnim centrom, Kurilniško in Pamovo ulico, je predvidena gradnja večstanovanjskih in poslovnih stavb ter stavb, namenjenim centralnim dejavnostim, in vrtca s petimi oddelki. Foto: MOL/Šabec Kalan Šabec OPPN 173 Parmova

Prometno se območje navezuje na sosednje enote urejanja prostora vzdolž Parmove ulice in preko mreže novih lokalnih krajevnih cest, ki potekajo v nadaljevanju obstoječih in jih dopolnjujejo.

"Skozi območje je v podaljšku Livarske ulice predviden dostop do islamskega versko-kulturnegacentra, ki je zahodno od območja OPPN," izhaja iz načrta. 

V pritličju trgovine, na severnem delu vrtec

V pritličju nekaterih novih objektov so predvidene oskrbne in trgovske dejavnosti, na severnem delu pa vrtec s petimi oddelki, ki bo namenjen tudi bližnji okolici območja.  Foto: MOL/Šabec Kalan Šabec OPPN 173 Parmova
Foto: MOL/Šabec Kalan Šabec OPPN 173 Parmova

Pretežni lastnik zemljišč v južnem delu območja je gradbeno podjetje Energoplan, srednji del je v lasti države, v severnem delu pa je lastništvo mešano, z deli zemljišč v lasti MOL.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 11

  • 11:05 14. September 2016.

    Ja ocitno so zaceli prikrivati in brisati glas avtohtonih prebivalcev EU in zaceli bodo z zascito arabskega primitivizma. Vse z …

  • 10:59 14. September 2016.

    Super, da se premika tudi na tem območju. Ampak še prej bo potrebno cestno ureditev porihtati.

  • 09:02 14. September 2016.

    jst mislim da so muslimani kar na uredništvu zaposleni kakor tudi povsod drugod kjer se na silo uvajajajo muslimanski standardi …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.